Nederlands Deutsch Français English

Geuren & Kleuren

een winkel met een groot hart

Wie in onze winkel over de drempel stapt, krijgt een geheel nieuwe 'shopping experience'. In deze cadeauzaak koopt u namelijk niet alleen iets moois voor een ander of voor uzelf, maar maakt u het ook mede mogelijk dat mensen met een verstandelijke beperking werkervaring kunnen opdoen in een gewone baan.

Een nieuwe, bijzondere cadeauwinkel in Haarlem: Geuren & Kleuren. Bij ons vindt u luxe, handgemaakte kaarsen, zeep, badartikelen & wierook. Prachtige kleuren, heerlijke geuren en alles 100% proefdiervrij! Leuk om te geven en te krijgen. Maar bovenal ook bijzonder: het merendeel van onze producten wordt in de winkel gemaakt door medewerkers met een verstandelijke beperking. Net als iedereen willen zij graag actief meedoen in deze maatschappij. Die kans krijgen ze bij Geuren & Kleuren: een winkel met een groot hart!

Een unieke winkelformule

Cadeauwinkels maken blij! Dat geldt, vinden wij, al helemáál voor Geuren & Kleuren in hartje Haarlem. Van het uitgebreide productassortiment tot aan het interieur en onze persoonlijke service: wie bij Geuren & Kleuren over de drempel stapt, krijgt een geheel nieuwe 'shopping experience'. In deze cadeauzaak koopt u namelijk niet alleen iets moois voor een ander of voor uzelf, maar maakt u het ook mede mogelijk dat mensen met een beperking werkervaring kunnen opdoen in een gewone baan. Het winkelconcept van Geuren & Kleuren is vooralsnog uniek in Nederland.

U maakt hún droom waar!

Maak kennis met Bas, Truus, Nicolette, Dominique, Jan, Fatih en Froukje! Onder de ervaren begeleiding van filiaalmanagers Rob en Bianca Koese, vormen zij samen het team waarmee Geuren & Kleuren najaar 2007 van start is gegaan. Werken in een echte winkel is voor hen een droom die waarheid wordt. "Ik durfde het eerst niet te geloven," bekent Nicolette over haar nieuwe baan. Niet zo vreemd, want in Nederland staan mensen met een verstandelijke beperking, zoals Nicolette, vaak gedwongen aan de kant. Terwijl ze graag anders willen en in veel gevallen ook meer kunnen dan in de algemene opinie wel wordt gedacht.

Ambachtelijke kwaliteitsproducten

Geuren & Kleuren is het geesteskind van directeur Maarten Teunissen van Gildewerk BV. Zijn bedrijf is al bijna 30 jaar actief in de zorgsector, als leverancier van machines, grondstoffen en technologieën om kaarsen en zeep mee te maken. Alleen al in Nederland werken zo'n 1000 instellingen voor verstandelijk gehandicapten met de producten van Gildewerk. Maar de kaarsen en zeep die zij produceren, vinden te weinig hun weg naar de gewone consument. De producten worden doorgaans op beperkte schaal via de instellingen zelf verkocht. "Heel veel blijft op de plank liggen, terwijl het om ambachtelijke kwaliteitsproducten gaat," aldus Maarten Teunissen. "Ik dacht: dat moet toch anders kunnen."

Eerlijk Ambacht-keurmerk

Geuren & Kleuren is een cadeauwinkel in het hogere segment en daarmee nadrukkelijk niet alléén een goed doel, zegt Teunissen. "Essentieel aan dit concept is dat er producten worden gemaakt waar mensen ook écht op afkomen."

De winkelmedewerkers van Geuren & Kleuren worden geschoold in het met de hand maken van luxe kaarsen, zeep en badproducten (met het 'Eerlijk Ambacht'-keurmerk), maar leren verder ook hoe ze klanten kunnen interesseren voor hun producten door in te spelen op de trends van het moment. Daarnaast worden ze getraind in andere vaardigheden, die je moet hebben om in een winkel te werken, zoals het op een goede manier geven van productinformatie, het inpakken van cadeaus en het bedienen van de kassa.
Meer informatie: www.eerlijkambacht.nl

De Hartekamp Groep

Voor Geuren & Kleuren is Gildewerk BV een nauwe samenwerking aangegaan met De Hartekamp Groep. De zeven medewerkers zijn allemaal cliënt van deze zorginstelling, en die zal hen ook blijven ondersteunen tijdens het leertraject. "In deze tijd kiezen mensen met een lichte verstandelijke beperking eerder en bewuster voor werken midden in de maatschappij,"zegt Zorgmanager Irene Wolterbeek. "Ook zij hebben recht op een uitdagende werkplek." Door zijn opzet biedt Geuren & Kleuren een op maat gesneden leeromgeving. "Het liefst ondersteunen we met de handen op de rug, maar als het nodig is helpen we gewoon mee met het inpakken van cadeautjes," aldus Wolterbeek. "Met deze winkelformule denk ik dat we kunnen bevorderen dat meer mensen met een beperking doorstromen naar reguliere banen."

Dier- en milieuvriendelijk

In Nederland maar ook internationaal, groeit de groep bedrijven die verder kijkt dan alleen puur commerciële motieven. Geuren & Kleuren is precies zo'n onderneming. In deze bijzondere winkel staat behalve de mens, ook het dier én het milieu voorop. De grondstoffen waarmee wordt gewerkt zijn plantaardig en 100 % dierproefvrij. Onze producten voeren dan ook het erkende logo van de landelijke Vereniging Proefdiervrij.

Bij de productie van kaarsen wordt gebruik gemaakt van West-Europese paraffine, een grondstof die veel zuiverder is dan de goedkopere Chinese of Oost-Europese paraffine waar veel andere producenten gebruik van maken. Kaarsen van Geuren & Kleuren branden hierdoor vaak wat langer. In de zeep- en badartikelen is Shea-butter verwerkt, een product waarvan bekend is dat het goed is voor de huid. Shea-butter is afkomstig uit de Sahel, en door er gebruik van te maken wordt de bevolking van dit straatarme gebied langs de zuidrand van de Sahara, financieel ondersteund.

"Alle grondstoffen die wij gebruiken zijn vanaf de bron tot aan de consument te traceren," zegt Maarten Teunissen niet zonder trots.

Wat vindt u van ons?

Zoals gezegd, staat de mens centraal bij Geuren & Kleuren. En dus zijn we benieuwd naar úw reactie. Laat ons weten wat u van ons vindt, zodat we ons winkelconcept nóg verder kunnen verbeteren!

Geuren & Kleuren
Kleine Houtstraat 4-6
2011 DM Haarlem
Tel.: 023-5313278
E-mail: info@geuren-en-kleuren.nl

http://www.candlenet.nl


     


Copyright Gildewerk © 2010